Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kipinä-uraohjaus®

Opinto-ohjaajien kokemuksia KIPINÄ-uraohjauksesta
HY+ ja KIPINÄ


Kipinä-uraohjaus® -lisenssikoulutukset


Kipinä-uraohjaus® -materiaaleja

KIPINÄ-kartat® - KIPINÄ-kortit - KIPINÄ-menut

KIPINÄ-kartat ja menut ovat Kipinä-uraohjauksen tukimateriaaleja lukioon, yläkouluun ja aikuisille.

KIPINÄ-menut ovat Kipinä-uraohjauksen tukimateriaaleja lukioon, yläkouluun ja aikuisille. Menut ovat kolmella kielellä: suomi, ruotsi ja englanti.

KIPINÄ-kysymys- ja tehtäväkortit ovat Kipinä-uraohjauksen tukimateriaaleja lukioon, yläkouluun ja aikuisille. Korttien kielivaihtoehdot ovat suomi, ruotsi ja englanti.

KIPINÄ-vahvuus- ja tunnekuvakortit ovat Kipinä-uraohjauksen tukimateriaaleja lukioon, yläkouluun ja aikuisille. Kortit ovat yhdeksällä eri kielellä: suomi, ruotsi, englanti ja ranska, espanja, saksa, venäjä, arabia ja japani.

Kipinä-uraohjaus®
yksilö- ja vertaisryhmäohjauksessa

Videot vertaisten ohjauskeskustelusta

Video 1. Kipinä-uraohjaus - Yo-aineet

Video 2. Kipinä-uraohjaus - Suosikkiaineet, harrastukset ja vapaa-aika

Video 3. Kipinä-uraohjaus - Työkokemus

Video 4. Kipinä-uraohjaus - Tärkeää tulevassa työssä

Video 5. Kipinä-uraohjaus - Voimalinkit

Video 6. Kipinä-uraohjaus - Millä fiiliksellä lähdet ohjauksesta?

Opinto-ohjaajien käyttökokemuksia

ETÄKIPINÄ®-videot

ETÄKIPINÄ-video: Video on työväline yksilön itsenäiseen urasuunnitteluun ja KIPINÄ-kartan teon ohjaamiseen sekä KIPINÄ-vertaisryhmän työskentelyn ohjaamiseen. Jos työväline kiinnostaa voit ostaa ETÄKIPINÄ-videon käyttölisenssin KIPINÄ-uraohjaus® -lisenssikoulutuksen käytyäsi.

YLEN Abitreenit


Minna Kattelus

Kipinä-uraohjausmallin materiaalia ja videot: Opetin - TAT

Esimerkki Kipinä-uraohjauskartasta

Kipinä-uraohjaus pohjautuu ohjattavan elämänkentän kartoittamiseen ja sen näkyväksi tekemiseen. Mallissa tehdään visuaalinen Kipinä-kartta, johon kartoitetaan jatko-opintoihin liittyviä toiveita, kipinöitä ja niiden reunaehtoja. Lisäksi mallissa on mukana intuitiivinen tarina, jota käytetään tarvittaessa. Ohjattava saa ohjauskartan mukaansa ja voi näin jatkaa ohjauksellisia keskusteluja sekä vanhempiensa että ystäviensä kanssa.


Kipinä-uraohjauksen pohjana on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen sekä sosiodynaaminen lähestymistapa (Peavy, Amundson), dialoginen ohjaus (Leiman - havainnoiva suhde ja itsehavainnointi) ja Life Desing -ohjaus eli elämän suunnittelua menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden perspektiivistä käsin (Savicas, Guichard).

Kipinä-uraohjaus on sekä ohjaajalähtöinen strukturoitu ohjausmenetelmä että ohjattavalähtöinen. Ohjaaja etenee ohjausmallin pohjalta ja toimii aktiivisena ohjauskartan kirjoittajana. Ohjattavalähtöisyys toteutuu ohjattavan vapaassa tarinan tuottamisessa. Ohjattavan tarina kuljettaa ohjausta eteenpäin ja sen pohjalta rakentuu yksilöllinen Kipinä-kartta.

Valmis Kipinä-kartta videoidusta yksilöohjauksesta

Kipinä-uraohjaus -koulutukset opinto-ohjaajille ja muille ohjaustyötä tekeville - Kouluttajana Minna Kattelus