Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Palautteita

Koulutuksiini ja työpajoihini osallistuneiden palautteita:

Ohjaajan taulussani on tällä hetkellä ensimmäisen Kipinä-uraohjauskoulutukseni osallistujien fiilislaput - Millä fiiliksellä he lähtivät koulutuspäivästä. Olen kiitollinen, että pääsen toteuttamaan unelmaani ja myös siitä, että osallistujat lähtivät hyvillä fiiliksillä ja kokivat, että on mukava tulla uudelleen. Nämä fiilikset lämmittävät ohjaajan ja kouluttajan sydäntäni. Sydämellinen kiitos!

Parhautta tällaiset koulutukset - Aika meni nopeasti, huomaamatta - On vastannut odotuksia - Positiivinen ja avoin ilmapiiri - Virkistynyt - Innostunut - Runsas ja rento olo - Pohdiskeleva - Pohtiva - Rauhallinen - Kokeilunhaluinen - Kiinnostunut - Uusia ideoita - Odottava - Rauhallisuus - Mukavaa intoa - Käyttökelpoista materiaalia - Motivoitunut - Iloinen - Hyvin matskua, nyt prosessoimaan - Varma ohjaus - tuki, selkeys - visio, tiedän, luotan - Aikomus oppia lisää teoriaa ja käsitteita - Uusia ideoita - Tyytyväinen - Innostus - Tärinä - Antoisa - Innostus - Uusia monipuolisia työtapoja - Intoa opon työhön, Kiitos! - Antoisa päivä - Mukavaa tulla uudelleen!

"Palautteita Minnalle! Mukava, mukaansatempaava työote. Osallistujat lähtivät todella innokkaasti työstämään Kipinä-karttojaan. Teoriaa sopivasti, idea tuli hyvin esille. Parasta ehdottomasti käytännönläheinen, voimaannuttava työote! Tästä sai hyvän mallin käytännön työhön. Kiitos!"

"Hieno juttu! Innostat, saat innostumaan ja ideoimaan : )"

"Kipinä-mallin vahvuus on varmasti sen strukturoitu luonne. Se sopii varmasti juuri pienryhmään ja uskon, että aion kokeilla sitä juuri tässä kontekstissa."

"Kiitos! Aion kokeilla yläkoulussa. Tässä aikuisporukassa toimi hyvin. Käytän ideasta - ainakin jotain työnohjauksessa. Olit selkeä, ystävällinen, rauhallisen kannustava kouluttaja. Aika ei tullut pitkäksi."

"Harjoitusta oli mukava tehdä: sai miettimään asioita omasta elämästä. Ohjaajana myös sai uusia ajatuksia ohjaustyöhön. Malli toimi hyvin ja on hyvin toteutettavissa työssä."

"Hyvä työväline, sitä voi soveltaa itselleen sopivaksi. Ohjaaja on kokenut mallin käyttäjä - omat esimerkit hyviä. Ohjaajalla hyvä, positiivinen, kannustava ja innostava ote. Kiitos! Oli mukava osallistua toiminnalliseen pajaan."

"Kiitos Minna, että olit kouluttamassa meille Kipinä-uraohjausmallia. Olen käyttänyt heti mallia ammatillisella puolella nuorten ohjauksessa ja se on toiminut erittäin hyvin. Sain itse innostusta ohjaajana kun huomasin, miten hyvin malli toimii ja voimauttaa ohjattavaa. Kiitos. - Sähköpostiviesti yhdeltä Kipinä-uraohjausmallin koulutukseen osallistujalta - "


"Olen käyttänyt Minna Katteluksen kehittämää Kipinä-harjoitusta opiskelijoiden kanssa henkilökohtaisissa ohjauskeskusteluissa ja lisäksi pienryhmäohjauksessa ja Opo-kurssilla. Se osoittautui ohjausprosessia edistäväksi. Opiskelijat ovat myös pitäneet harjoitusta hyödyllisenä, josta kertovat opiskelijapalautteet. Harjoitus kehitti myös sosiaalisia taitoja, jota voidaan pitää bonuksena muutenkin hyvin toimivalle tehtävälle. - Satu Haime, lukion opinto-ohjaaja - "

Opiskelijapalautteet:

"Kiva harjoitus. Se pakotti miettimään oman ammatinvalinnan taustalla olevia juttuja."

"Kun tein tehtävää, tajusin, mistä mun kiinnostus unelma-ammattiin kumpuaa."

" Toisen vahvuuksien kuuleminen auttoi hahmottamaan myös omia vahvuuksia."

"Toisen vastauksista sain ideoita omalle pohdinnalle."

"Tämän tehtävän jälkeen uskallan jutella myös ennestään tuntemattoman tyypin kanssa, vaikka ajatus tuntui etukäteen mahdottomalta."

"Voi olla vaikea keskustella, jos ei tunne keskustelukumppania ennestään ja molemmat ovat ujoja, kuten minä. Se kuitenkin kannatti, koska opin tuntemaan uuden mukavan tyypin."


"Olen käyttänyt Kipinä-malliasi lukiolaisten jatko-opinto-ohjauksessa. Se on ollut tosi hyvä. Olen lisännyt malliin muutamia omiakin kohtia. - Lukion opinto-ohjaaja - "


"Kipinä-uraohjauskartan käyttäminen ohjaustilanteissa on selkeyttänyt ohjaustani, sillä visuaalisen ohjauskartan avulla saan helposti kokonaiskäsityksen ohjattavan elämänpiiristä. Myös se, että ohjaustilanteesta jää nuorelle dokumentti, on äärettömän tärkeää. Olen huomannut, että nuori alkaa aktiivisemmin prosessoida ammatinvalinta-asioitaan ja ohjauskarttaan on helppo palata myös myöhemmissä ohjauksissa ja täydentää karttaa.
Nuorten vanhemmat ovat antaneet hyvää palautetta ohjauskartan käytöstä ja se on herättänyt keskustelua ammatinvalinta-asioista myös kotona. Yläkouluikäisten on joskus vaikeaa kertoa vahvuuksistaan tai kehitettävistä asioista. Olenkin käyttänyt Kipinä-uraohjauksessa apuna kortteja, joissa on luonteenpiirteitä/vahvuuksia kuvaavia adjektiiveja. Kortit ovat täydentäneet ja helpottaneet ohjausta. Oppilaat ovat pitäneet multimiljönääri- Onnin tarinasta. Tarinan avulla on ollut helpompi heittäytyä intuitiivisesti ohjaustilanteeseen.
Ohjauskartan käyttö on tuonut uudenlaista kipinää myös omaan työhöni, sillä vasta nyt minusta tuntuu, että ohjausasiat ovat kunnolla hanskassa. - Peruskoulun opo, työkokemusta 15 vuotta - "


"Voi kuulostaa ehkä yllättävältä, että jatkan edelleen tätä peruskoulun opon työtä! Olen yllättynyt siitä itsekin. Olen monta kertaa mielessäni palannut tapaamiseemme ja keskusteluihin ja miettinyt, miten suuri vaikutus voi yhdelläkin ohjauskerralla olla. Kuten ohjauksen jälkeen kirjoitin, on tuntunut siltä, että edestä kajastaa taas valoa, jota kohti mennä. Se on ollut ihana tunne! Paljon olen sitäkin miettinyt, mitkä kaikki asiat ohjauksessa vaikuttivat sen, että on ollut levollisempi ja tyytyväisempi mieli tehdä töitä. Jopa niin tyytyväinen, että haluan jatkaa edelleen.

Ehkä tärkeintä oli se, että sai antaa luvan niille hankalille tunteille, joita töihin ja urapohdintoihin liittyi. Sai myöntää sen, että tämä työ ei "riitä" minulle. Samalla ohjaus antoi minulle suunnan ja tavoitteen, jota kohti lähteä kulkemaan. Se oli puuttunut tietyllä tavalla jo pidempään. Vaikka en työtehtävää vielä vaihdakaan, tuntuu oma työ nyt merkityksellisemmältä myös itselle, koska uskon ja ajattelen töissä kertyvien kokemusteni vievän kohti jatko-opintoja ja toisaalta kerryttävän ammattitaitoani. Erityisesti merkitystä oli kuitenkin sinun kannustavuudella ja positiivisuudella. Teki hyvää ikään kuin tehdä näkyväksi omia taitoja ja vahvuuksia, jotka itseltä unohtuvat usein työn paljouden keskellä. Nyt kuuluu siis oikein hyvää töihin ja muutenkin." - Aikuinen uraohjattava


"Veljeni soitti minulle illalla ja kertoi, että oli käynyt luonasi. Oli kovin innostuneen ja iloisen oloinen. Kertoi, että on hyvä fiilis, oli kuulemma hyvä käydä luonasi! Sydämestä kumpuava lämmin kiitos siitä sinulle että mahdollistit rakkaalle veljelleni voimaantumisen kokemuksia!" - Uraohjauslahjakortin tilannut"Kannustavin opo ikinä. - Aikuislukion opiskelija -""Kirjoitin juuri lopputyöhöni tällaisen lauseen, mikä ehkä ilahduttaa sinua: "Nyt tuntuu, että parasta opettajankoulutusopinnoissa on ollut Minna Katteluksen tapaaminen, koska se antoi niin paljon uskoa itseeni ja siihen, että olen oikealla tiellä. - Pia Ran - "


"On jäänyt tekemättä tämä sinun kiittämisesi aktiivisuudestasi. Oli todella hienoa, että otit asian "omaksesi", kiitos siitä. Loppu hyvin, kaikki hyvin eli nuoreni sai valkolakin keväällä, tosin sitten kuitenkin aikuislukion puolelta, mutta olisi varmaan jäänyt saamatta ilman sinua aktiivisuuttasi. - Lukiolaisen vanhempi - "